2018. aug 08.

Miért van szükség NER bojkottra

írta: notner
Miért van szükség NER bojkottra

Többen azt mondják, a NER-ben a bojkott teljesen felesleges, mert akkor egyszerűen csak annyit tesz a NER kormányzat, hogy a mi adóforintjainkból meg a lenyúlt EU forrásokból támogatja mindazokat a helyeket, cégeket, programokat, amik egyébként piaci körülmények között életképtelenek lennének. Ezt támasztja alá az átlátszó.hu cikke is, ami egy rendkívüli ördögi kört mutat be, érdekekkel, korrupcióval és megfélemlítéssel fűszerezve.

A bojkott ezért rövid távon nem is feltétlenül hatásos. Addig, amíg a NER virágzik. Mégis, akkor mi az értelme? 3 pontban összefoglaltuk a lényeget. Olvass tovább!

nerbojkott1.png

1. Amikor eljön a NER vége, gyorsabban megtisztul a gazdaság

Mi történik akkor, ha borul a rendszer? Ha akár csak az EU pénzcsapokat zárják el? Ha eljut arra a pontra helyzet, hogy polgári elégedetlenségi mozgalmak indulnak el? Vagy ha sikerül elérni a célt, és a NER-nek vége? A NER gazdasága is borulni fog. Azonnal vagy rövidebb időn belül. Mert mi önszántunkból nem támogattuk, a többi forrás pedig hip-hop eltűnik. Legfeljebb a korábbi profitból tudják még fenntartani. Persze, ha az meglesz. Ahogy most látjuk, a NER oligarchák vagy luxusra, vagy újabb cégek felvásárlására költik a pénzüket. Ha kemény számonkérés lesz, akkor ezeket a pénzeket gyorsan vissza is kaphatjuk. Ha a számonkérés nem jönne össze, akkor viszont a többi NER cég is dominóként borul majd, a tartalékok pedig hosszú távon nem tudják fenntartani a cégeket, sőt, nem is érdeke a tulajdonosnak, hogy veszteséges vállalkozásokat tartson fenn. Nézd csak meg a Simicska birodalom történetét, ugyanaz a logika.

2. Rövid távon gyérítjük a NER vállalkozásokat

Ráadásul ha a NER gazdaság ilyen tempóban habzsol, akkor képtelenség is lesz, hogy annyival és olyan távon támogassa a NER kormány, hogy mind életben maradhasson. Így rövidebb távon legalább a kisebbek gyengíthetőek vagy akár bedönthetőek is lesznek egy kedves és masszív bojkottal.

3. Egyiknek bojkott, másiknak támogatás

A bojkott másik következménye, hogy ezzel egyúttal az anti-NER és a NER-en kívül még megmaradt szereplőket erősítjük. Hiszen ha szálláshelyet keresel és kilövöd közüle a NER-es helyeket, akkor a többi közül válogatsz majd, ott költöd el a pénzed. Vagyis az ő fennmaradásukat támogatod.

Nagyon fontos! A bojkott csak akkor működik, ha minél többen és kitartóan csatlakoznak hozzá. Ezért nem elég, ha csak Te magad bojkottálsz. Segítened kell másoknak is. Hogy mit és hogyan tudnak bojkottálni. Ezt tedd:

  • Kövesd és oszd tovább a Bojkott Listákat
  • Küldd be a lista készítőinek a saját felfedezéseidet, amiket ők még nem találtak meg
  • Olvass bennünket, hogy minél hatékonyabban tudj részt venni a bojkottban
  • Kövesd a Facebook oldalunkat, ahol a NER gazdaság terjeszkedését, az új bojkottálandó helyeket is bemutatjuk
  • Juttasd el másokhoz is a Bojkott Kézikönyvet

 

NER bojkottra fel!

A Bojkott Kézikönyvben megmutatjuk, hogyan csináld.

Itt a NER Bojkott Hírek megtalálod azokat a listákat, mozgalmakat, oldalakat, akciókat, ahol megmutatják, mit kell bojkottálnod.

A Változtatni Akarók Facebook oldalán is hozunk időről időre friss információkat a NER bojkottról, kövess bennünket!

Szólj hozzá

bojkott